Några av de bästa spelen till Playstation 4

Har du en bra plats att sitta på? Det är minst lika viktigt som att du har rätt spelkonsol att avnjuta spelen på och bäst just nu är förstås den senaste upplagan av Playstation som nu är på fjärde generationen. Med en soffa med exempelvis ikea ektorp klädsel är du hemma också vad gäller sittunderlag.

Witcher 3

Witcher 3 är helt rätt spel för dig som vill ge upp allt vad ett socialt liv heter. Här finns en fantastisk huvudstory och en enorm mängd sidouppdrag att ta sig an, allt förpackat i ett spel med toppgrafik och ett finfint soundtrack. När du är färdig med grundspelet finns det två stora DLC-paket med ytterligare historier att spela dig igenom, historier som var och en för sig lätt hade kunnat utgöra grundstommen i helt fristående spel. I och med att Witcher 3 nu har några år på nacken går det dessutom att få tag i hela rubbet för en inte alltför stor summa pengar.

GTA V

Tekniskt sett vore det fel att kalla den femte upplagan av tidernas största nöjesprodukt någonsin, Grand Theft Auto, för ett spel till Playstation 4 då det först släpptes till konsolens föregångare. Den uppdaterade version som släpptes till PS4 lyfte dock spelet precis där det behövdes. Det kanske bästa tillskottet från den version som släpptes till PS3 var ett förstapersonsläge som gjorde det till en fröjd att bara helt enkelt vandra omkring i spelets fiktiva stad Los Santos.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 är förmodligen ett av den senaste spelgenerationens mest hajpade spel. Frågan om det lyckades leva upp till hajpen eller inte sysselsätter, snart ett år efter att spelet släpptes, fortfarande ett flertal tyckare på Youtube och olika spelbloggare. RDR 2 var inte utan problem, inte minst finns det en hel del att kritisera vad gäller spelutvecklaren Rockstars väldigt stela och frihetshämmande upplägg i hur de designar sina speluppdrag. Däremot är det svårt att klaga på spelets huvudstory som kretsar kring den desillusionerade banditen Arthur Morgan. Storyn kommer väl, när dammet lagt sig, att stå fast som en av den här spelgenerationens absolut starkaste.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn är utan tvekan ett av den senaste generationens grafiskt vackraste spel, särskilt om du spelar på PS4 Pro, snarare än den äldre standard PS4:an. Här får du spela som karaktären Aloy, en kvinna som växt upp tusentals år efter att mänskligheten utrotats i en robotapokalyps. Ironiskt nog är det förutsättningarna som ger det närmsta en naturupplevelse det går att komma i ett tv-spel. Grafiken är helt enkelt i den klass att spelet rent visuellt konkurrerar med de vackraste dokumentärerna från National Geographic. Att spelets story sen både är en hemsk och fin påminnelse om att mänskligheten borde vara betydligt mer omsorgsfulla i vår relation till naturen gör inte det hela sämre.

HorseRiding