Sony Playstation

När det kommer till TV-spelsindustrin så är ett av de ledande företagen utan tvekan Sony med sin konsol Playstation. Den har varit populär ända sedan den första upplagan släpptes år 2000. Men det var först när uppföljaren Playstation 2 släpptes som det stora genombrottet kom.

Kända spel

Playstation har väldigt många kända spel under sitt bälte och trots att en hel del av dessa även finns till andra konsoler så är majoriteten av dessa sålda i flest exemplar till just Playstation.

Ett av de spel som nästan uteslutande förknippas med just Playstation är Tekken. De första två spelen fick inte mycket uppmärksamhet men när Tekken 3 släpptes blev det snabbt en succé. Efter det har alla nya spel i serien fått bra säljarsiffror. Undantaget var dock Tekken Tag som, trots helt okej siffror, inte blev riktigt lika populärt som de tidigare spelen. Detta var troligtvis på grund av det nya konceptet där man kunde använda sig av två karaktärer samtidigt och byta mellan dessa under matchens gång. Det var troligtvis en alltför stor förändring av konceptet med Tekken och därför fortsatte nästkommande spel med samma princip som tidigare.

Ett annat spel som Playstation lyckades få på sin lista var Grand Theft Auto, GTA. Detta är en av de mest framgångsrika spelserierna någonsin och har sålts i flera miljoner exemplar. Majoriteten av dessa har sålts till antingen PC eller Playstation. Spelserien har fått sin stora framgång till stor del på grund av alla de sidouppdrag som går att utföra utanför själva huvudstoryn. Framförallt så är alla de mysterier och “easter eggs” som de stoppar in i spelet en stor orsak till varför många älskar serien. Varje spel har nya hemligheter och ledtrådar inbäddade i storyn. Vissa har till och med kopplingar till tidigare spel där ledtrådarna till hemligheter i det senare spelet finns. Det är kort sagt en väldigt invecklad värld och skaparna av spelet, Rockstar, har gjort ett otroligt bra jobb för att lyckas fånga sina kunders intressen. Det gäller bara för kunderna att vara försiktiga så att de inte fastnar i spelandet och behöver besöka en sida som https://www.artros.org för att lederna i fingrarna blir utslitna.

Framtiden

Playstation har än så länge kommit i flera upplagor, varav de mest populära har varit:

  • Playstation One
  • Playstation 2
  • Playstation 3
  • Playstation 4
  • Playstation Portable

Framtida konsoler kommer utan tvekan att hamna på den listan. Den teknologi som, enligt rykten, kommer att användas i nästa konsol är otroligt innovativ och kraftfull. Det kommer att ge upphov till väldigt många otroligt bra spel och framgången är så gott som garanterad, långt innan den faktiskt har släppts.

Det finns ingenting som tyder på att Playstation kommer att nöja sig efter att Playstation 5 släpps. Tvärtom så talar allt för att de kommer att fortsätta att vara en konsol att lita på och de kommer att stanna kvar i industrin väldigt länge och fortsätta att vara en stark aktör på marknaden.

HorseRiding