The Evil Within 2

Sebastian Castellanos heter personen som överlevde The Evil Within 1 och besöket i STEM-maskinen. Nu får jag äntligen återse honom i The Evil Within 2 och som jag har väntat för jag älskade det första spelet. Det är inte så konstigt att han ser ut som ett vrak när man återser honom efter vad han genomgick i det första spelet. Han har nu i tvåan haft det mycket svårt att återgå till det normala. Ingen tror på vad han gått igenom och de psykiatriker som ska hjälpa honom genom traumat med att förlorat dottern i branden bara viftar bort det.

En dag får han besök av Juli Kidman. Hon var en kollega och även dubbelagent för Mobius, en mörk organisation. Hon berättar för honom att hans dotter i själva verket är i livet, men att hon är försvunnen i en STEM-maskin. Nu får Sebastian ta sitt förnuft till fånga och möta alla sina värsta farhågor igen för att leta rätt på sin dotter. Det riktigt pirrade i hela min kropp när jag fick höra att det skulle komma en tvåa till detta spel och nu skulle jag äntligen få spela det. Tro mig, jag kunde knappt bärga mig.

Spelet The Evil Within 2 går under kategorien ”Survival Horror” och gillar man spel som till exempel Resident Evil så har man hittat rätt. Det har blivit en del förbättringar i tvåan jämfört med föregångaren, till exempel har det blivit lättare att smyga på fiender och döda dem med en kniv, dessutom är känslan att skjuta med vapnen mycket bättre. Det är klart att detta gör spelet roligare då det faktiskt går ut på att döda monster genom hela spelet. Jag ska ärligt säga att spelet levde upp till mina förväntningar och nu kan jag bara hoppas på att det kommer en fortsättning.

HorseRiding