Spel är för alla

Oavsett om du är den som gillar fart och action eller lugn och ro så finns det spel för dig. För den som tycker om att känna hjärtat pumpa och pulsen stiga hittar vi stortitlar som Resident Evil serien, Friday nights at freddys och senare års storhit The last of us, som även har en uppföljare på väg.

För den som föredrar att få sin adrenalinkick utan att samtidigt bli vettskrämd finns det både äventyr och racingtitlar där en snabb reaktionsförmåga ofta är nyckeln till framgång om du ska kunna besegra den svårslagna bossen eller bli först förbi mållinjen.

För den som föredrar ett lugnare tempo finns det många titlar för den som vill bygga en stad, hantera ett land eller rent av ta över världen genom strategi och genomtänkta val i spel som Spore, Civilization eller det klassiska Sim City.

Utöver detta finns det spel som fokuserar på att bygga upp ett alter ego i en internationell virtuell värld där du kan spendera otaliga timmar till att spela ett snabbt parti schack mot en främling på andra sidan jorden. Oavsett vad du är ute efter finns det ett spel för dig.

Om du vill introducera den yngre generation för nöjet med videospel kan vi rekommendera ett häftigt alternativ till det traditionella födelsedagskalaset. Börja med att inhandla det som behövs på Barnkalaset.se och bestäm dig sedan för 3 – 5 spel som är passande till åldersgruppen.

När du har spelvalen klara och inhandlat det som behövs för kalaset så kan du sedan knåpa ihop olika tävlingar där barnen har en möjlighet att vinna priser. Ett pris för vinnaren av varje spel, ett annat pris för den som visar bäst spelanda osv.

Detta ger barnen en bra introduktion till nöjet med spelande samtidigt som det utvecklar deras inlärningsförmåga och en rad andra positiva effekter.

Tack vare den nästintill oändliga variation av spel kan du med säkerhet hitta spel som passar barnen oavsett ålder.

Det finns mycket negativt skrivet om effekten av spelandet hos barn men som det mesta i livet kommer det negativa när det går över styr och tar upp en alltför stor del av ens tid.

Att låta spelandet vara en naturlig del av ens barn liv har visat sig ha ha positiva effekter och ju mer man sätter sig in i vad forskningen faktiskt visar inser man snabbt att dom negativa aspekterna har fått orimligt mycket fokus i media.

Låt dina barn spela med med gott samvete men låt dom inte spela vad som helst. Gör barnkalaset roligare och använd spelandet till att lära barnen samarbeta, tänka logiskt och kreativt, att erbjuda en utmaning i en trygg miljö och att lära sig allt ifrån ett främmande språk till hur man ska bygga ett hus och styra ett land.

HorseRiding