Pro Evolution Soccer 2018

Efter som jag är ett stort fotbollsfan har jag längtat efter Pro Evolution Soccer 2018 och nu är den här. Jag har ställt mig frågan om vilket fotbollsspel som kommer vara bäst i år och det är svårt. Det är inte så mycket som är nytt i Pro Evolution Soccer 2018, det är mest några finjusteringar och liknande. Självklart är det sådant som gör att spelet blir bättre och blir roligare att spela. En av de stora förbättringarna är målvakterna. Ni som spelat PES tidigare vet att de kan vara rätt lätta att lura nära mål, ni försvarar dem hela vägen och det är mycket mer realistiskt.

Några andra förbättringar är i försvarsarbetet och även vid dribblingar. Ser man till Messi och andra storspelare så är de tighta och snabba i sina vändningar och det känns som om fokus hamnat mycket på de stora spelarna, vilket jag tycker är riktigt bra och kul. Det känns faktiskt som om det mest har fått en liten förbättring, hörnorna är bättre, passningarna, skotten, ja det mesta. Dessutom så har vädret en större påverkan nu på spelet vilket också känns mycket mer realistiskt. Regnar det så blir planen halare än vid torr plan och så vidare.

Något som dock känns tråkigt är själva presentationen och även menyerna. De känns krångliga och även sega. Jämför man med Fifa 18 så är det faktiskt som natt och dag. Dessutom är inte heller kommentatorerna bra; jättekonstiga övergångar och fel tonlägen för att inte tala om regelrätta felaktigheter drar ner betyget rejält, dessutom känns det tjatigt och bara efter ett par minuter har man ledsnat att höra på deras röster. Trist att det ska behöva vara så 2018. Nåja, grafiken och spelkänslan är det stor plus på i alla fall och är helt klart i toppen av fotbollsspelen.

HorseRiding