Playstation

Under 80 och 90 talet var det vanligt med tv-spel bland barnen och konsoler som SEGA genesis och Nintendo var populära. Trots att det kan vara svårt att tro det skapades Nintendo redan år 1889 eftersom Tv:n som vi känner till idag, skapades i början på 1900-talet. Dock upptäckes radiovågor och överföring av stillbilder på senare delen av 1800-talet. SEGA Genesis skapades däremot år 1960, vilket var ett bra tag efter Nintendo.

Playstation som denna artikeln kommer att handla om, skapades år 1994 och är idag endast 25 år gammalt. Playstation skapades precis som Nintendo, i Japan, men inte av samma man. Playstation skapades av en man vid namn Ken Kutaragi. Nio år efter att det första Playstation släppes, kom Playstation 2 ut på marknaden. Den blev lika stor som den första blev och Playstation var nu ett populärt märke för just videospel. Det gjorde att en tredje Playstation konsol kom ut på marknaden år 2006.

Playstation har i dag fyra konsoler som finns ute på marknaden. Då dessa konsoler ständigt förbättras och de kommer fortsätta att tillverkas precis som många andra tv-spel. Playstation har även utvecklat bärbara konsoler som kan påminna om Gameboys. Dessa kan du ta med dig var du än är och spela på. Dessa bärbara konsoler har inte spel i sig utan du behöver köpa spel som finns på små diskar som du sedan kan sätta in i konsolen. När du spelar på denna konsol och även de andra, kan du använda dig av trådlösa hörlurar för att undvika trassel med sladdar.

Framtiden

Detta företag har fortsatt att utvecklats och det innebär inte bara att det kan komma fler konsoler utan även andra typer av teknikprylar. Playstation tv är en av de framtida prylarna som de kom ut med 2013. Denna lilla pryl är inte portabel på det sätt att du kan spela det om du exempelvis sitter på bussen. Du kan bära omkring den och koppla den till olika tv-apparater i huset. Den påminner lite om Apple tv med en kontroll istället för fjärrkontroll. Playstation släppte även ett VR-spel som gör att du är kontrollen. Just VR spel har blivit vanligare och årets julklapp 2016 var just VR glasögon som du kunde lägga din mobil i.

Detta tillät dig att spela spel där du var kontrollen och upplevde att du var inne i spelet. Den känslan kan du inte få när du spelar vanligt Playstation. Företaget släppte även Playstation Classic som är en miniatyr av det första Playstation som tillverkades. Denna miniatyr släpptes den 3 december 2018 för att fira 24 år i branschen. Playstation kommer att fortsätta konkurrera med sina konsoler. Däremot tillverkas inte SEGA och Nintendo på samma sätt som de en gång gjort, därför konkurrerar Playstation idag med företaget Xbox och deras konsoler.

HorseRiding