NHL 18

Ishockey har jag alltid älskat, men jag har inte stått på ett par skridskor, hur nu det går ihop men så är det. Det jag älskar mest inom ishockey är nog NHL. Jag är inte så mycket för SHL men med Detroit Red Wings som favoritlag som ofta har svenskar med i laget så blir det extra kul. Nu har EA Sports släppt NHL 18 och jag blir som ett barn på julafton, vilken förväntan och jag vet att det har ”snackats” mycket om detta spelet som ska ha fokus på att komma så nära realism som det bara går med dagens teknologi.

Att spela mot en vän i soffan eller över nätet och tackla upp denna i sargen för allt vad spakarna håller är ju superkul, man har även möjligheten till mycket snabbare vändningar och det uppstår fler frilägen och allt detta sammantaget gör spelet suveränt kul. Alla så kallade spellägen som fanns i föregångaren finns med nu också, leda ett specifikt lag som manager, bygga upp en egen rookiespelare och så vidare. Nytt är en slags träningsläge och har man inte spelat NHL tidigare så är det perfekt för att lära sig om hur man styr, skjuter och så vidare.

Hela inramningen och även presentationen på NHL 2018 är tydlig och i toppklass som vanligt. Grafiken är bra men kanske börjar det bli dags för en förbättring. Men spelet flyter på utmärkt och det funkar som det ska, vilket ger stort plus. Kommentatorerna känns sådär, lite trötta och vissa referat hamnar lite fel, som ett exempel så hamnade jag i ett friläge och istället för att prata om det, vilket man ju som kommentator borde så började man prata om förra matchen, hmm känns sådär. Men som helhet tycker jag NHL 18 är grymt och jag kommer ägna många timmar åt det.

HorseRiding