Gran Turismo Sport

Jag hade hört att det var tänkt att Gran Turismo Sport till Playstation 4 skulle ha stöd för VR, men fick senare höra att de inte riktigt fick det att fungera utan att resten av grafiken skulle bli sämre. Det finns dock med ett VR-läge men detta bara för några få banor och bara tävlan mot en bil. Dessutom känns hela upplevelsen lite konstig och mossig och varje gång jag har testat detta så har jag efter en kort stund fått huvudvärk. Så när det kommer till VR i spelet så är det inget jag rekommenderar tyvärr. Synd, jag gillar VR annars.

Ett bra tips när du ska köra är att stänga av ”stability control” eller ställa den på 0, ett annat bra tips är att i detta spelet är det en stor fördel att ha en bra ratt. Det är klart en handkontroll funkar alldeles utmärkt med, men vill man ha en extra bra känsla så är mitt tips, ratt. Något som man inte har längre i GT Sport jämfört med tidigare GT-spel är karriärläget och inte heller några körkortstester. Skönt att slippa sitta i några timmar bara för att få ett körkort och kunna delta i racing.

Om jag ser till grafiken i spelet så är den grym och kör man i HDR-läget och med dessa 4K möjligheter som finns med PS4 Pro så blir det ett riktigt snyggt spel. Jag anser med handen på hjärtat att Gran Turismo Sport är det bästa spelet i denna serien. Det är faktiskt inte bara spelkänslan och grafiken som är mycket bra, utan även ljudet, här har man verkligen gjort stora förbättringar. Polyphony som tillverkat spelet börjar verkligen hitta rätt när det kommer till helheten i racingspel. GT Sport är verkligen ett spel man lätt vill spela i ett flertal timmar och jag ska nog köra en vända till nu.

HorseRiding