Fallout-abstinens? Testa The Outer Worlds

The Outer Worlds från Obsidian Entertainment är ett nytt FPS-rollspel som utspelas i en framtid där ett fåtal storföretag äger allting. Om du är ett av alla de fans som blir nostalgisk när du tänker på [Fallout: New Vegas:https://sv.wikipedia.org/wiki/Fallout:_New_Vegas] eller som bara vill ha ett engagerande rollspel där valen du gör spelar roll är det här definitivt ett spel att kolla in.

Ett äventyr i yttre rymden

Obsidian själva kallar sitt nya spel för en rymdopera och det är ett passande epitet. När spelet tar sin början vaknar din karaktär på ett rymdskepp som driver i utkanten av galaxen efter att ha spenderat ungefär 70 år i cryosleep. Den närmsta planeten är en som till största delen ägs av ett galaktiskt gruvbolag, Halcyon. Således är de flesta personerna som bor på planeten anställda av ett och samma bolag. Men innan storyn tar sin början får du, precis som i många andra rollspel, skapa en egen karaktär från grunden. Därefter börjar en resa som sätter spelaren i kontakt med olika klassfrågor och funderingar kring arbete och fritid som har bäring på vår egen verklighet. Är det värt att sälja sig till ett storföretag om det ger dig trygghet eller rimligare att leva fri men fattig? Det kanske låter svartvitt och gymnasiefilosofiskt och de faktiska frågeställningarna i spelet har fler dimensioner än så.

Många av karaktärerna du kommer att stöta på i The Outer Worlds plågas av att de har för lite pengar. Att ha för lite pengar suger men det är någonting som drabbar de flesta någon gång i livet. Det ligger långt från oss att rekommendera någon att ta ett lån med dåliga villkor, den typ av lån som snabblån tidigare har varit. Lika lite vill vi råda någon att ta ett lån om det inte är så att hen vet med sig att hen kommer att kunna betala tillbaka det inom en snar framtid. Med det sagt är så kallade SMS- och snabblån betydligt mer gynnsamma nuförtiden än vad de var för ett kort tag sedan. Räntorna får inte längre vara högre än 40 % över referensräntan och den totala lånekostnaden får inte överstiga det lånade beloppet. Du kan jämföra mellan olika SMS-lån hos Smslånonline.se för att hitta ett som passar just dina förutsättningar.

Kanonkritik inför släppet

The Outer Worlds släpptes den 25 oktober 2019 och har inför släppet tagits emot med öppna armar av kritikerkåren. Liksom fallet var med den tidigare titeln Fallout: New vegas från Obsidian får det här spelet bra kritik för att vara välskrivet och för att det känns levande. Förutom det är det också många som har prisat spelets grafik. Och visst ser den bra ut, även om grafiken inte hör till den bästa vi har sett.

HorseRiding