Att köpa tv-spelskonsoler

Man kan inte bortse från att det har dykt upp många olika tv-spelskonsoler på marknaden under de senaste åren. Det kostar en del att köpa in dem och det är långt ifrån alla som kan köpa alla konsoler som kommer ut. En sak som kan vara bra att tänka på när man köper en konsol är att spelen som ges ut kan skilja sig något åt. Till vissa konsoler ges det mestadels ut olika typer av krigsspel och bilspel. Playstation är en konsol där man dock kan köpa många olika typer av spel. I sortimentet finns allt från barnvänliga spel till hästspel, bilspel och mycket annat.

Köpa konsolerna kontant

När det gäller de olika konsolerna kan både de och spelen skilja sig ganska rejält i pris. De allra senaste varianterna ligger för det mesta på mellan 5 000-10 000 kronor och på det tillkommer tillbehör och spel. Om man köper ett begagnat Playstation kan man ofta komma undan med att ge omkring en tusenlapp.

När det gäller inköp av Playstation har man ofta koll på att en ny modell ska släppas omkring ett år innan släppet faktiskt sker. Det innebär att man har relativt lång tid på sig att spara ihop pengar om man vill köpa konsolen kontant.

Att fastna i skulder

Hos många elektronikföretag är det vanligt att man kan se erbjudanden om att köpa Playstation och andra produkter på kredit. Man kan göra en kreditprövning på plats i butiken och utifrån resultatet på den får man veta hur stora belopp man kan handla för. Det gäller dock att man ser upp lite med de här erbjudandena. Om man köper sin spelkonsol på kredit måste man se till att man verkligen kan betala de kommande fakturorna. Om man inte kan eller vill göra det kan de skickas vidare till ett inkassoföretag och då tillkommer flera avgifter. Betalar man inte då heller kan skulden gå vidare till Kronofogden och man kan få en eller flera betalningsanmärkningar.

Olika modeller av playstation

Under de senaste åren har flera olika modeller av Playstations släppts. De finns både i standardvarianter, slim-varianter och specialutgåvor. De här specialutgåvorna kan ha olika tryck beroende på vilket tema de har.

En annan sak som är lite speciellt med många av Playstations utgåvor är att de är så kallat bakåtkompatibla. Det betyder att man kan spela gamla spel som tillverkats för äldre varianter av Playstation på en nyare version av konsolen. Det här är en stor fördel för spelare som gillar tidigare utgivna spel. Man behöver med den här funktionen inte ha massor av olika Playstationkonsoler i bokhyllan utan det räcker med en lite nyare variant vilket både sparar plats och pengar. Dessutom kan man sälja av tidigare konsoler om man har sådana.

HorseRiding